toinenviulu

toinenviulu kertoo elämästä naisen kanssa. parisuhde on toimiva, joskin erilainen sillä tavalla, että naisella (ja vain naisella) on tässä suhteessa lupa harrastaa seksiä kenen kanssa haluaa. mies tyytyy suhteessa naiseen. tämä on toisenviulun eli suhteen miehen kertomus vuodesta 2003 jatkuneesta yhdessä elämisestä.

11.8.05

selvyydeksi

Tiedän, että muutama vuosi ihmisen elämässä ei ole paljon. Mutta se on silti enemmän kuin moni alle kolmikymppinen (jollaisia siis Naisen kanssa olemme) voi seurustelusuhteensa pituudeksi laskea.

Muutama vuosi on kuitenkin se aika, jonka Naisen kanssa olemme yhdessä asuneet. Olemme yhdessä sopineet (niin kuin kait jokaisen seurustelevan tai muuten yhdessä elelevän ihmisen tulisi) yhteisistä pelisäännöistä eli siitä miten ja missä mennään missäkin tilanteessa. Ilmiselvää on, ettei kaikesta voida etukäteen sopia mutta ainakin linjanvetoja voi tehdä jo valmiiksi. Yksi säännöistämme on, ettei vihaisena riidellä. Koskaan. Sitten, kun ei olla enää vihaisia, saadaan asiat selvitettyä huomattavasti nopeammin ja paremmalla mielellä. Toinen sääntö on, ettei keskustelussa (ellei olla festareilla tai kiihdytysajoissa) koroteta ääntä. Muitakin sääntöjä, joilla takaamme yhteisen elomme jatkuvuuden onnellisena päivästä toiseen, toki riittää. Tästä ei kuitenkaan pidä vetää sitä johtopäätöstä, että elämme jokapäiväistä eloamme vain noudatellen varoen sääntöjä ja vältämme tekemästä impulsiivisesti asioita.

Varmasti monessa suhteessa on tehty pelisäännöissä selväksi, että (esim.) mies korjaa auton, vaimo valitsee olohuoneen sisustuksen ja pettää ei saa. Samoin olemme mekin tehneet luoneet omia pelisääntöjämme. Ja kuten muissa suhteissa pystytään elämään normaalia (määritelkää nyt sitten normaali!?) arkea ja silti mies korjaa auton ja vaimo valitsee olohuoneen sistuksen, eikä suhteessa kumpikaan petä toista, niin pystymme elämään mekin suhdettamme, vaikka Nainen saakin harrastaa seksiä toisten miesten kanssa. Huolestuttavampaa olisi, jos Nainen alkaisi käydä jonkun toisen miehen kanssa ulkona syömässä, teatterissa, pyöräretkillä, mökkeilemässä, tms. Seksi nyt vain sattuu kuulumaan meidän suhteeseemme siinä määrin, ettei meidän mielestämme suhteessamme ole mitään outoa, vaikka nainen harrastaakin seksiä toisten miesten (ja naisten) kanssa ja mies tyytyy joko Naiseensa tai omaan käteen.

Nainen ei halua antaa minulle samaa vapautta kuin on itse suhteessa saanut. Tämä on käynyt ilmi vasta jälkeenpäin keskustellessamme asiasta kuriositeetin vuoksi. Missään vaiheessa Naista ei ole pyydetty sallimaan minulle samaa vapautta eikä toisaalta Nainen ole pyytänyt saada omaa vapauttaan. Asia (Naisen vapaus suhteessamme) vain tuli joitakin vuosi sitten esille erään (joskin melko humalaisen mutta silti hedelmällisen) keskustelun aikana, hioimme siitä myöhemmin molempia tyydyttävän (osuva sana, heh) käytännön ratkaisun. Siksi olemme nyt tässä.

Oma parisuhteemme voi hyvin. Näkyviä (enkä nyt tarkoita pelkästään ulkopuolisille näkyviä) riitoja onnistumme loihtimaan n. kerran vuodessa - yleensä ne alkavat voimakkaassa humalassa ja jostain täysin irrelevantista asiasta ja asiat myös sitten sovitaan sitäkin nopeammin. Haluamme elämältämme samoja asioita, eri vivahtein. Koska blogin aiheena on seksi, mainittakoon, että seksi Naisen kanssa toimii. Itse asiassa se ei ole missään aiemmassa suhteessani toiminut näin hyvin ja tyydyttävästi. Eikä aiemmissa suhteissa seksiä ole harrastattu yhtä usein. Voisi jopa sanoa, että olemme molemmat saaneet paljon Naisen vierailuista toisten miesten luona - niin suhteeseemme kuin seksiimme. Ainakin sen olemme oppineet, että vaikka kuinka toisen ("tuntemattoman") kanssa nyt tuntuisi kivalta, asia ei välttämättä ole niin enää huomenna. Ja vaikka kotona odottaakin "vain" arki, joka ei (välttämättä) ole yhtä hohdokasta kuin toisen kanssa, saa siitä arjesta paljon enemmän kunnioitusta, ymmärrystä, tukea, turvaa ja ennen kaikkea rakkautta kuin lyhyestä ihastuksesta.

Toki mikään ei ole varmaa, eikä koskaan pidä sanoa "Ei". Siksi yritämmekin molemmat huomioida toisiamme suhteessamme ja panostamme molemmat siihen, että suhteemme olisi mahdolliman hyvä molemmille. Tässä blogissa on jatkossa tarkoitus keskustella (no, ainakin kirjoittaa) suhteen siitä puolesta, jossa Nainen toteuttaa vapauttaa ja siitä, mitä se suhteeseen ja minulle tuo (tai ei tuo).